Voor wie is Coaching

Voor wie is coaching? Wanneer zoek je een coach op?

Rob Meijer

Er wordt vaak gedacht dat coaching alleen bedoeld is om in te zetten bij problemen, maar dit is zeker niet het geval.

Wat coaching wèl is:

een op zichzelf staande methode om persoonlijke ontwikkeling1] te bevorderen.

Zo biedt het je handvatten die in allerlei relaties met anderen zijn te gebruiken, zowel in de persoonlijke sfeer als op werkgebied. Coaching geeft je namelijk inzicht in zowel jouw kwaliteiten en talenten als de verschillende kanten die er aan je eigen functioneren zitten. En hiermee ga jij je voordeel doen.

Eigenlijk ieder vraagstuk waarmee een mens maar kan rondlopen, is in een coachingstraject uit te diepen om zo het leven van diegene te optimaliseren.

En wie wil nou niet haar of zijn leven optimaal leiden?

Ik heb me gespecialiseerd in levensloop of lifecoaching. Met name voor 50 plussers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom.

Coaching is in te zetten om:
• JOUW TALENTEN, CAPACITEITEN EN VAARDIGHEDEN TE ONTWIKKELEN.
• SCHERPER TE KRIJGEN WAT JE WILT MET JE CARRIÈRE OF ANDERE GROTE LEVENSVRAGEN.
• MEER VEERKRACHT, VERTROUWEN, WAARDERING EN VOLDOENING TE ERVAREN.
• PRODUCTIEVER EN EFFICIËNTER TE WERKEN AAN JE DOELEN.
• INZICHT TE KRIJGEN IN JE EIGEN FUNCTIONEREN, JE KRACHTEN EN BELEMMERINGEN.
• TE FOCUSSEN / GEFOCUST TE BLIJVEN OP WAT VOOR JOU BELANGRIJK IS.
• MEER POSITIEVE EMOTIES, GELUK EN BALANS TE ERVAREN IN JE LEVEN.
• SNELLER RESULTATEN TE BEHALEN.

Zoals je ziet, helpt coaching je om zowel werk- als privégerelateerde doelen te verwezenlijken en zo jouw persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

De diepgaande inzichten die je verwerft over jouzelf, kun je altijd en in elke situatie inzetten om zo jouw leven steeds weer te optimaliseren.

De vraagstukken waarmee je bij mij als coach terecht kunt, zijn dus heel breed. En wat ze ook zijn, samen gaan we ze onderzoeken om jou zo nieuwe inzichten te laten opdoen en jouw persoonlijke doelen te behalen.

Vraagstukken kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Ik ervaar veel stress, maar hoe kan ik dit verminderen?
  • Hoe vind ik de balans tussen werk, privé en tijd voor mijzelf?
  • Wat is een goede loopbaankoers voor mij?
  • Hoe vergroot ik mijn kans op een nieuwe baan?
  • Ik wil graag beter leren leidinggeven, maar hoe?
  • Ik loop vast in mijn relatie; wat kan ik hier aan doen?
 

Voor alle duidelijkheid: dit zijn slechts enkele voorbeelden. Is jouw vraag een hele andere of een combinatie van vragen, ben jij hiermee net zo goed te helpen via coaching. Schrijf jezelf dus niet bij voorbaat af, want jij bent het waard om jouw leven optimaal te leiden.

Neem gerust contact met mij op.

In je eentje rondlopen met vragen en problemen of steeds weer in dezelfde lastige situaties belanden, is vast niet wat jij wilt. En door het zelf te willen doen? En daardoor is ook geen verbetering opgetreden, toch?

Samen gaan we jouw vraag onderzoeken en vinden ongetwijfeld een haalbare manier voor jou om daarmee verder te komen.

1] Persoonlijke ontwikkeling; de innerlijke reis. Ieder mens maakt gedurende haar of zijn leven ontwikkelingen door, jij en ik dus ook. Sommige ontwikkelingen zijn heel duidelijk en voor iedereen waarneembaar, zoals onze lichamelijke groei.

Binnenin ons ontwikkelt zich echter óók voortdurend iets, namelijk onze geest. Daar ziet weliswaar niemand iets van, maar jijzelf merkt het ongetwijfeld. Gedreven door een persoonlijk verlangen, begint er een innerlijke reis die via inzicht en bewustzijn leidt tot verandering of verdieping van jouw leven. Dit is de manier waarop je persoonlijke groei doormaakt. Hierbij is het steeds opnieuw zoeken naar de balans tussen jou (wie jij zelf bent) en de wereld om je heen. Deze balans heb je nodig om tot een gevoel van welbevinden te komen, maar de zoektocht is niet eenvoudig, want de weg er naartoe levert je allerlei vragen op.

Eenmaal op dit punt van balans aangekomen, zul je merken dat jouw reis nog niet ten einde is. Vanaf dan vormen jouw diepste wensen en verlangens de leidraad. Je vraagt jezelf af: wat wil ik, waar wil ik naar toe?

Hele belangrijke vragen, want jouw “wil” is noodzakelijk om in je leven doelen te behalen en de regie over je leven te nemen. Zonder ‘wil’ ben je stuurloos!