Wie ben ik

Ik ben Rob Meijer.

Ik help mensen zichzelf te vinden, hun doelen te bereiken en waar te maken.

Rob Meijer

Coaching is een samenwerkingsproces. Voorwaarde is dat de persoon met de hulpvraag (jij dus) zich zowel begrepen als veilig voelt in ons contact, met mij durft te delen wat zich binnenin je afspeelt en erop vertrouwt dat ik jouw belang in alles voorop stel. Geen eenvoudige voorwaarden, want de eerste keer dat wij elkaar ontmoeten zijn we uiteraard nog vreemden voor elkaar. Ik verwacht dus ook niet dat je dan meteen jouw hele hebben en houden aan mij voorlegt. We beginnen kalmpjes aan met een kennismaking en gaan als jij daaraan toe bent verder met de verkenning van jouw hulpvraag. Al doende leren we elkaar steeds iets beter kennen en bouwen we samen een vertrouwensband op die gaandeweg sterker wordt om zo als basis voor de coaching te dienen.

Van mijn kant geldt, dat ik…

… een rustige coach ben bij wie klanten zich volgens hun zeggen al snel op hun gemak voelen.

… van mijn eigen kwaliteiten en valkuilen heel goed op de hoogte ben.

… weet wanneer te luisteren en wanneer me te laten horen.

… kan doorprikken, confronteren en mijn vinger op de zere plek weet te leggen; dit echter altijd vanuit harmonie en verbinding, waardoor het veilig is.

… een probleem of uitdaging niet zie als een op zich staand iets, maar als onderdeel van een groter geheel; door naar het hele plaatje te kijken wordt wat een op zich staand probleem of incidentele uitdaging leek, bijna vanzelf opgelost. 

… van de harmonie ben en bovendien ruimdenkend, waardoor alles besproken kan worden en ik niet snel ergens iets van vind.

… (eerlijk is eerlijk) ook een coach ben die een advies geeft als mij dit nodig lijkt.

… klantgerichtheid hoog in het vaandel heb.

… duidelijk communiceer, wat essentieel is om goed in contact te blijven met de ander en het traject zodoende positief te beïnvloeden.

… mijn keuzes weloverwogen maak, maar ook zonder terughoudendheid.

Tevens ben ik open, eerlijk en recht door zee. Maar daarbij behoud ik wel oog en oor voor de ander.

Zo sta ik ook open voor (liefst opbouwende en functionele) feedback van die ander.